GEORGE EZRA

Wanted On A Voyage

iako je trenutno je izvođač o kome se  mnogo priča, ni sam George Ezra,  nije siguran kako se to desilo. Sigurno je da njegova simpatična spoljašnost i glas ispunjen bluzom, koji zvuči zrelije od njegovih godina, sigurno imaju neke veze sa tim. Uz njega ide etiketa „onaj na koga treba obratiti pažnju u 2014.“, na šta George Ezra kaže:

Stalno mi govore da je ovo moja godina. To je lepo, ali postoji jedan problem. Ja planiram da budem tu i 2015. i još dugo nakon“.

Prvi put je javnost čula za njega kada je nastupio na  „BBC Vam predstavlja“ bini u okviru čuvenog Glastonbury festivala. Debi EP „Did You Hear The Rain“ objavio je u oktobru 2013., a drugi EP „Cassy O'“, ovog marta. Singl koji ga je proslavio širom sveta je „Budapest“, pesma koja  je prvo postala hit u zemljama Zapadne Evrope, dostigavši Top 10 u čak deset zemalja. Uspeh  singla se proširio čak i do Australije, a i naš Gradski radio ju je uvrstio na svoj top 50.

Debi album „Wanted On Voyage“ izlazi tokom juna, na njemu su i neke pesme koje je Ezra napisao tokom svojih srednjoškolskih dana,a većina su inspirisane njegovim obilaskom Evrope prošlog leta.Pesma „Budapest“ govori o planiranom odlasku u ovaj grad, koji se na žalost nije desio. Ali zato je ostala pesma, koja je sada veliki hit!,

Nadamo se da će se snovi i u buduće ostvarivati ovom simpatičnom Englezu, koji kao svoje muzičke uzore navodi Boba Dylana i  Woodyja Guthriea.

Lista pesama na albumu "Wanted On A Voyage"

01. Blame It On Me
02. Budapest
03. Cassy O'
04. Barcelona
05. Listen To The Man
06. Leaving It Up To You
07. Did You Hear the Rain?
08. Drawing Board
09. Stand By Your Gun
10. Breakaway
11. Over The Creek
12. Spectacular Rival

 

Najnovija izdanjaMuzika

Zabranjeno pušenje

ŠOK I NEVJERICA

Tom Odell

JUBILEE ROAD

Jelena Andonović

PRST U OKO

Mile Kekin

KUĆA BEZ KROVA