BRING ME THE HORIZON I YUNGBLUD snimili zajedničku pesmu “OBEY”

Britanski bend Bring Me The Horizon je udružio snage sa svojim zemljakom YUNGBLUD i u ovoj muzičkoj saradnji nastaje singl  “Obey”. Članovi Bring Me The Horizon su autori teksta,  Doom and Doom Eternal su producenti a kompozitor je Mick Gordon. “Obey” je treća traka sa prvog EP BMTH  “Posthuman” serije a nastavlja se na singl “Parasite Eye” koga su BMTH objavili tokom izolacije.

Zvanični video spot pesme režirao je frontmen BMTH Oliver Sykes a spot u kome se Oli i Younblood bore kao roboti, snimljen je u londonskom studiju,

 

 

Pogledajte video spot "Obey"

 

“Obey”govori o tome koliko nam je kao društvu opresija usađena u DNK i da to više ni ne osećamo:

“Smatramo sebe slobodnima, samo zato što su lanci koje nosimo nevidljivi, a kontrolisani smo na toliko različitih načinada ne želimo ni da razmišljamo o tome. Govore nam da treba da živimo sa osmesima na licima, kao da se s**** oko nas ne dešavaju, informišu naso tragičnim statistikama kao da to nije ništa…vrlo je čudan svet u kome živimo”, objašnjava poruku pesmeObey” frontmen BMTH.

YUNGBLUD dodaje: “Rečeno nam je da prihvatamo stvari koje ne razumemo  bez pogovora. Uče nas da se okrećemo jedni protiv drugih I da se borimo protiv naših razlika, umesto da ih prihvatamo I slavimo. Pokušavaju da nas razdvoje da bi nas učinili slabijima, Roboti prate robote, zato što ništa ne osećaju. Ali ono što oni ne shvataju je da  za nas biti različit, znači biti slobodan I da mi želimo da pripadamo svetu ljubavi i ravnopravnosti. Izdići ćemo se iznad mržnje I razlika. Mi ćemo se boriti za svet kome želimo da pripadamo. Mi nećemo biti poslušni”

 

 

VestiArhiva vesti