Britanski DJ dvojac Camelphat nastupa sutra u Barutani!

Posllušajte ih u aktuelnom singlu "Be Someone". Jedan od trenutno najintrigantnijih muzičkih dvojaca, Camelphat, nastao je u Liverpulu 2004.godine. Ovaj britanski producentski duo čine Dave Whelan i Mike Di Scala, koji su se i pre zajedničke karijere bavili muzikom, pre svega kao DJ-evi. Kao članovi The Chosen Few počeli su da se bave produkcijom, a jedna od njihovi ranih radova bila je i obrada "Everybody Wants To Rule The World" grupe Tears For Fears. Pod imenom Pawn Shop objavili su singl "Shot Away" koristeći sempl "Gimme Shelter" Rolling Stones-a, što im je, po prvi put, donelo poziciju na mestu #100 UK liste singlova.

Kao Camelphat debitovali su 2010.godine i na početku nosili maske, da bi im "publika sudila po muzici". 2017. u saradnji sa Elderbrookom objavili su singl "Cola" koji je dostigao  #1 na Billboardovoj Dance Club listi. Zajedno sa bendom sa iste etikete, AU/Ra, uradili su pesmu "Panic Room", da bi potom objavili singl "Breath" ft.Christoph feat.Jem Cook. U decembru 2018. Camelphat su potpisali ugovor sa kućom RCA i ovoga leta objavili numeru "Be Someone" u saradnji sa Jake Buggom. Camelphat su nedavno saopštili da rade na njihovom debi albumu, koji bi trebao da izađe u martu naredne godine, a na listi želja potencijalnih saradnji su im: Jessie Ware, London Grammar,The xx, kao i Arctic Monkeys.

Do sada su osvojili  DJ Awards nagrade za najbolje umetnike (2018) i pesmu sezone-"Cola" sa Eldebrookom (2017), kao i nagradu DJ Mag Best British Awards za najbolju grupu. Bili su nominovani za nagradu Grammy (2018) sa pesmom "Cola"sa Elderbrookom, za International Dance Music Awards 2018. u kategorijama za najbolju pesmu ("Cola"sa Elderbrookom) i najbolju elektronsku pesmu (Au/Ra"Panic Room"), kao i za prestižnu Ivor Novello nagradu 2018. u kategoriji najbolja savremena pesma ("Cola" sa Elderbrookom).

Camelphat če po prvi put nastupiti u Beogradu 20.septembra (Barutana) od 23h.

Karte za ovu žurku možete nabaviti putem cooltix.rs i ticket vision  prodajnih mreža.

 

 

VestiArhiva vesti