Bruce Springsteen najavio novi album - "Western Stars"!

Za "Western Stars" Bruce Springsteen kaže da je pravi muzički dragulj!

Prvi album Brucea Springsteena, nakon pet godina studijske pauze, vodi nas u poseban muzički prostor, a inspirisan je južnokalifornijskim pop zvukom sa kraja šezdesetih i početka sedamdesetih. Album je primarno sniman u Bruceovom studiju u Nju Džersiju, dok su dodatna snimanja rađena u Kaliforniji i Njujorku. Western Stars je devetnaesti studijski album Brucea Springstena i pojaviće se u prodaji 14.juna (Columbia Records/Menart).
“Ova ploča je povratak mojim solo albumima, na njemu se nalaze pesme koje su inspirisane određenim ljudima dok se melodije odlikuju raskošnim i filmskim orkestarskim aramnžmanima. To je dragulj od albuma”, odaje Bruce Springsteen ponosno.
Trinaest pesama na albumu “Western Stars” tematski i žanrovski pokrivaju široki spektar poznatih američkih tema-autoputeva i pustih, pustinjskih predela, izolacije ali i zajednice, značaja doma, uz nadu i optimizam koji njima provejava.
Pesma “Hello Sunshine” prva je koju ćemo čuti sa novog albuma, dok će njen video spot biti pušten iza ponoći.
Ron Aniello potpisuje produkciju albuma, a pored toga, svirao je bas gitaru, klavijature i još neke instrumente. Supruga Bruca Springsteena, Patti Scialfa, pevala je prateće vokale na albumu i doprinela vokalnim aranžmanima na četiri pesme. Muzički aranžmani uključuju žičane i duvačke instrumente, kao i različite klavijature, od starinskih idiofona iz 19. veka, preko analognih sintisajzera i električnih Farfisa orgulja, koje je posebno za “Western Stars”, svirao Jon Brion, jedan od dvadesetak muzičara koji gostuju na albumu. Osim njega tu su i David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell, kao i Tom Elmhirst, koji je radio miks.


Western Stars redosled pesama:
1. Hitch Hikin’
2. The Wayfarer
3. Tucson Train
4. Western Stars
5. Sleepy Joe’s Café
6. Drive Fast (The Stuntman)
7. Chasin’ Wild Horses
8. Sundown
9. Somewhere North of Nashville
10. Stones
11. There Goes My Miracle
12. Hello Sunshine
13. Moonlight Motel
Autor svih pesama je Bruce Springsteen.

 

 

VestiArhiva vesti