MØ- Final Song-Sony singl meseca!

Danska pevačica i autorka, MØ, objavila je novi sing “Final Song”, koji je nedavno dobio prestižni epitet -Sony pesma meseca. Producent pesme je britanski kompozitor i producent MNEK (Beyonce / Zara Larsson). MØ, AKA Karen Marie Ørsted, jedna je od onih pop izvođača koja je za vrlo kratko vreme uspela da svoje ime učini prepoznatljivim širom planete. Veliki udeo u tome ima planetarno popularna pesma, izvođača Major Lazera - “Lean On”- gde se MØ pojavila ne samo kao gostujuća pevačica, već i kao koautor. “Lean On” je najslušanija (streaming) pesma na servisu Spotify ikada! MØ trenutno privodi kraju drugi studijski album koji bi trebao da se u prodaji pojavi u drugoj polovini ove godine.

“Final Song” govori o ponovnom uspostavljanju unutrašnje snage” objašnjava MØ i dodaje:”Neki to zovu unutrašnji sjaj, životinjski instinkt, kako god, to je ona snaga koja nas tera da idemo dalje i da radimo ono što volimo.Svima nam je potrebno da budemo osnaženi prisutvom svog naboljeg ja, ali nije uvek lako doći do toga, što me je inspirisalo da napišem stihove za ovu pesmu. Kada smo ujedinjeni sa unutrašnjim sjajem, možemo pobediti sve strahove i poleteti u susret svojim snovima. Pesmu sam napisala u saradnji sa MNEK-om i Noonie Bao u Los Anđelesu početkom godine.”
Ørsted je odrasla na jednom od najvećih ostrva u Danskoj, Funen, a prvu pesmu je napisala sa samo sedam godina! Vrlo mlada zainteresovala se za svet oko sebe, politiku, pank i anti fašistički pokret, pa je osnovala “bučni trash electro pop” bend - Mor. Ipak, to je nije dugo držalo, počela je sama da komponuje pesme i 2009. godine postala MØ . 2014.objavila je debi album, “No Mythologies To Follow”, na kome su se našle pesme koje su je proslavile izvan Skandinavije -“Pilgrim”,” Waste of Time”, “Don’t Wanna Dance” i “ XXX 88 feat. Diplo”. U međuvremenu, sarađivala je sa Elliphant i Iggy Azeleom i održala rasprodate turneje kao solo izvođač i u saradnji sa Major Lazerom, osvojivši srca fanova muzičkih festivala širom sveta.
Ove jeseni, MØ kreće na do sada najveću koncertnu turneju tokom koje će obići Evropu i Ameriku, ali pre toga, nama najbliže, MØ će nastupiti na mađarskom Sziget festivalu 11.avgusta

Pratite MØ na:

You Tube

Twitter

Instagram

Facebook

Website

 

VestiArhiva vesti