Nothing But Thieves objavili novi singl “Real Love Song”

Pesma će se naći na njihovom budućem albumu  ‘MORAL PANIC’ (23.oktobar)

Petorka iz Sautlenda (UK) Nothing But Thieves za novi singl izabrali su energičnu “Real Love Songs”, koja briše romatični ideal ljubavi i pokazuje da ona često može biti neuzvraćeno i bolno iskustvo mnogima.  Rediteljka video spota Basak Erol prikazuje sanovitu priču u kojoj tri ličnosti traže ljubav na pogrešnim mestima a upečatljivosti pridodaju kombinovane animirane i igrane sekvence drame i nadrealnih slika, koje opisuju kako izgleda moderna ljubav u digitalnoj eri.

O spotu bend kaže:

“Često nam se kao publici prikazuju stvari preterane i prenaduvane, pogotovo kada se priča o ljubavi. Želeli smo da video prikaže tu ironiju u pesmi ali istovremeno da sama pesma u tome ne izgubi na svojoj primarnosti. Video pokazuje naša opažanja o modernoj ljubavi ali i senzacionistička shvatanja koje često prate muzičare i bendove. Gde prestaje cinizam i počinje realnost? To je pitanje koje postavljamo ovim spotom a tim rediteljke Basak Erol nam je pomogao da kreiramo priču koja radi na više nivoa. Ovo je ljubavna pesma, pa šta?”

 

Još od njihovog istoimenog debi albuma (2015), Nothing But Theives su skrenuli pažnju na sebe a nakon gostovanja u šou programima James Cordena i Jimmy Kimmela, postali su britanski bend sa najtiražnijim debi albumom u Americi. Njihova dva albuma prodata su u preko 700.000 kopija, dok je grupa na muzičkim servisima premašila brojku od 750 miliona u streamingu. Sa svojim drugim albumom Broken Machine otišli su na rasprodatu turneju, na kojoj su nastupali svuda, od Moskve do Londona, od Amsterdama do Varšave, što im je pomoglo da izgrade veliku i odanu fan bazu među ljubiteljima alt rock zvuka.

Tokom karantina, na svom YT kanalu izvodili su često svoje numere u okviru “The Solitude Sessions”. Objavili su i video spot u kome 150 fanova sviraju na različitim instrumentima i pevaju sa bendom pesmu “Sorry” a takođe i snimak sa Simfonijskim orkestrom iz Bukurešta. 

Nothing But Thieves su: Conor Mason (vokali,gitare), Joe Langridge-Brown (gitare), Dominic Craik (gitare,klavijature), Philip Blake (bas gitare) i James Price (bubnjevi).

Kao i prethodni singl, Eveyrbody is Going Crazy?,  i “Real Love Song” će se naći da budućem albumu Moral Panic  koji će izaći 23.oktobra. Producent singla “Real Love Song”  je Mike Crossey (The 1975, Arctic Monkeys and Wolf Alice).

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.