Pharrell Williams dobio svoju zvezdu na holivudskoj stazi Slavnih

Poznati muzičar i pevač, autor instant klasika, “Happy”, juče je dobio svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih.
U obraćanju fanovima, novinarima Pharell je izjavio da je “Počastvovan sam i zahvalan”. Spomenuo je svoju baku i svoje nastavnice muzičkog koje su mu pomogle da:” negujem iskru talenta koju sam imao u sebi. Možete imati talenat i veštine, ali ako oko sebe nemate prave ljude da to prepoznaju i pomognu vam da to u sebi razvijate, da podrže vašu karijeru, to ne znači ništa. Muzika je bila taj ključ koji je meni otvarao sva vrata. Zahvaljujući muzici radio sam na filmu, na televiziji, u modi,umetnosti, dizajnu. Muzika je omogućila da moja kreativnost cveta i da se razvija još više.Ipak, to ništa ne vredi ukoliko nemate fanove, koji će vas učiniti uspešnim. Zato danas nije reč samo o meni kao umetniku, već o mojim fanovima, kojima zahvaljujem za ovu počast”, izjavio je Pharrell.

***
Redefinišući termin cool za nove generacije, Pharrell Williams svoju kreativnu snagu crpi iz svih mogućih kreativnih izvora-muzike, mode, dizajna i stvara svoj upečatljivi stil .Od svoji početaka, kao tinejdžerski vunderkind i multi-instrumentalista početkom devedesetih, Pharrell je komponovao dovoljno hitova da sebi obezbedi nagradu koju magazine Billboard dodeljuje za Producenta dekade (za dekadu od 2000-2010. godine), do sadašnjeg superstar statusa, Williams nikada nije prestao da kreira. Kao producent počeo je još kao polovina benda The Neptunes (druga polovina je Chad Hugo), a samo ove godine učestvovao je u kreiranju takvih mega hitova poput Daft Punk-“Get Lucky,” Robin Thicke- “Blurred Lines,” Nelly-“Hot in Herre,” Jay-Z- “I Just Wanna Love U (Give It 2 Me),” Britney Spears-“I’m A Slave 4 U,”i Justin Timberlake “Like I Love You.”
Pharrell je početkom godine nagrađen sa četiri GRAMMY® nagrade i to: za Producenta godine, Album godine (“RAM”-Daft Punk), Snimak godine “Get Lucky”-Daft Punk feat.Nile Rodger, Pharrell) , kao i najbolji pop duet sa grupom Daft Punk. U svojoj karijeri, ovaj mladi muzičar ukupno je osvojio 7 nagrada GRAMMY.
Sa preko 100 miliona prodatih singlova i albuma, na kojima je na razne načine učestvovao, njegova muzika i dalje zvuči potpuno novo i sveže! On je takođe pomogao obnovi imidža Snoopa Dogga (sada Snoop Lion-a), Madonne, čak i benda Rolling Stones! Zajedno sa Chad Hugom i Shae Haley osnovao je nepredvidljivi alt-rock/hip-hop hibrid u vidu benda N.E.R.D. Njegova kreacija uključuje dizajniranje skulptura sa japanskim umetnikom Takashijem Murakamijem, ali i kreacija nakita i asesoara za luksuzne brendove poput Louis Vuitton and Moncler. Njegova najnoviji poduhvat i am OTHER — je multi-medijalno stvaralačko udruženje koje pokriva sve njegove projekte kao što su Billionaire Boys Club & ICECREAM modna linija, tekstilna kompanija Bionic Yarn i rad na kanalu YouTube. Pharrellova vizija nastavlja da širi pop kulturu.
Pharrellova vizija i kreativnost, omogućila mu je saradnje sa umetnicima različitih oblasti, pa je tako za čuveni japanski umetnik Takashi Murakami uradio veoma interesantan animirani video spot za Pharrellovu pesmu, “It Girl” :
https://www.youtube.com/user/PharrellWilliamsVEVO

 

 

 

VestiArhiva vesti