Prvi solo album Stjepana Hausera “CLASSIC”

HAUSER  svoju uspešnu karijeru nastavlja kao solista, svojim debi albumom CLASSIC  (Sony Classical/Menart) koji je objavljen danas.

Classic  sadrži neke od navoljenijih ikada napisanih klasičnih melodija, koje su lični favoriti Hausera, a koje je on pažljivo prilagodio i aranžirao za violončelo. Singl koji najavljuje izlazak albuma  je Bahova “Air On G String” , a pošto je podjednako vizuelno kreativan, Šulić je spot za ovu kompoziciju snimio u  romantičnoj Budimpešti. Pogledajte video OVDE.

“Jednostavno je,” objašnjavaHAUSER svoj album Classic. “To su najlepše, najromatičnije melodije ikada napisane u klasičnoj muzici od strane najvećih klasičnih kompozitora , a odsvirane na najlepšem i najromantičnijem instrumentu -vilončelu”.

Na albumu Classic  HAUSER je sarađivao sa aranžerom Robinom Smithom i producentom Nickom Patrickom. Da poznate kompozicije zvuče kao nikada do sada, pobrinuo se londonski simfonijski orkestar.

Među odabranim kompozicijama na albumu Classic, pored gorepomenute “Air On G String”, odnosno teme iz baleta “Labudovo jezero” Čajkovskog, na albumu se nalaze i “Nocturne” Borodino, za koju  HAUSER kaže :

”Ima rusku dušu i tako je dramatična, ne može bolje od toga”.

Tu je i Rahmanjinov “Koncert za klavir br.2”, Mocartove “Koncert za klarinet”, “Koncert za klavir br.2” i čuvena “Lacrimosa” iz Rekvijema. Ljubitelji opere biće obradovani obradom Pučinijeve “Nessun Dorma”, kao i Hendlove “Lascia Ch’io Pianga” iz opere Rinaldo, kao i arije iz Masagnijeve opere Cavalleria Rusticana. Na albumu se nalaze i dela savremenih kompozitora, kao što je obrada “The Lonely Shepard” (James Last, muzika iz filma “Kill Bill Vol.1”), kao i “River Flows in You” čiji spot smo imali prilike da vidimo, a čiji je autor južnokorejski kompozitor i pijanista Yiruma.

 

Povoodm izlaska albuma “Classic” HAUSER je izjavio:

“Ovo je ono što je potrebno svetu sada, melodije i muzika koje imaju srce i dušu, a odsvirane su na violončelu.Osećam kao da sam na misiji, jer je svet poludeo na toliko mnogo načina. Nadamse da će ovaj album dotaći što više ljudi, a sa strašću koju smo uložili u njega, verujem da je to moguće”.

 

hauser, 2cellos, classic 

HAUSER – CLASSIC

Redosled pesama:

 1.              Swan Lake   
 2.              Rachmaninov Second Piano Concerto   
 3.              Caruso   
 4.              Air on a G String   
 5.              The Nutcracker Suite   
 6.              Concerto for Clarinet   
 7.              Nocturne in C Sharp   
 8.              Intermezzo (Cavalleria Rusticana)   
 9.              River Flows in You   
 10.           Lascia Ch'io Pianga   
 11.           The Lonely Shepherd   
 12.           Piano Concerto No. 21   
 13.           Nocturne   
 14.           Nessun Dorma   
 15.           Lacrimosa   
 16.           Adagio for Strings

 

Odmah nakon izlaska albuma, HAUSER kreće na međunarodnu turneju, tokom koje planira da obiđe kako Evropu, tako i Severnu Ameriku, pri čemu će se novi datumi samo dodavati. Pogledajte listu gradova u kojima će HAUSER svirati OVDE.

 

VestiArhiva vesti