RADIJSKA PREMIJERA NOVOG SINGLA: FOO FIGHTERS “Something from Nothing”

Foo Fighters najavili su sutrašnju premijeru novog singla „Something from Nothing“ . Singl bi trebali da izvedu  u petak na posebnom koncertu u Chicagu “Foo Fighters Sonic Highways: Live from The Cubby Bear“. Stream tog koncerta biće vidljiv samo u Americi i to povodom početka emitovanja serije “Foo Fighters: Sonic Highways” na HBO-u.

Inače Foo Fighters su povodom novog albuma organizovali specijalno petostruko gostovanje u popularnom šou Davida Lettermana, pod nazivom “Five Nights of Foo”! Snimak prvog nastupa u ovoj emisiji, gde im je gost bio Zac Brown već kruži netom, a možete ga pogledati na linku:http://release.sonymusic.com/media/release/e98115033cf6dbba449f?catalog=catalog_75

Pogledajte nastup Foo Fighters sa Nancy Wilson i grupom Hearts, u pesmi „Kick It Out“:https://www.youtube.com/watch?v=3qgdVZq1Pfk

Pogledajte i intervju koji je grupa dala u pomenutoj emisiji:http://release.sonymusic.com/media/release/adb4fba3a7bf1da031ae?catalog=catalog_75

 Album „Sonic Highways“ izlazi 10. novembra, a  srpsku radijsku premijeru poslušajte sutra na Radiju Laguni!

 FOO FIGHTERS su potvrdili izazak dugo očekivanog naslednika albuma “Wasting Light”, ovenčanog sa 4 Grammy nagrade. Osmi studijksi album grupe zvaće se Sonic Highways i izaći će svuda u svetu u ponedeljak, 10. novembra.

Naslovna strana  albuma Sonic Highways je prvo objavljena na zvaničnom sajtu grupe,Foofighters.com, a možete je videti, takođe, u dodatku ovog mejla.

Najavljeno je da link http://bit.ly/sonic-highways sada zvanično prihvata prednarudžbe novog albuma Sonic Highways –na CD formatu, odnosno na 180gramskom vinilu. Vinil dolazi u ponudi sa devet različitih naslovnih strana koje uključuju osam varijanti od koji svaka predstavlja jedan grad u kome je sniman album: Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle i Washington.

http://bit.ly/sonic-highways  ujedno će biti jedino mesto gde će fanovi grupe Foo Fighters moći da naruče jednu ili više  naslovnih strana albuma po sistemu “sakupi ih sve!”. Lepeza ograničenih količina raznovrsnih ekskluzivnih dodataka za kolekcionare će takođe biti dostupna samo na ovom linku.

Sonic Highways (Roswell Records/RCA Records/Sony/Menart) traje nešto malo preko 44 minuta, a producirali su ga  Butch Vig i Foo Fighters. Na albumu se nalaze sledeće pesme:

1. Something From Nothing
2. The Feast and The Famine
3. Congregation
4. What Did I Do?/God As My Witness
5. Outside
6. In The Clear
7. Subterranean
8. I Am A River

Sonic Highways inače, deli ime sa istoimenom HBO serijom od osam epizoda koju je režirao Dave Grohl lično, a koja prestavlja ljubavnu posvetu istoriji američke muzike. Premijera ove serije u Americi je u petak, 17.oktobra. Za album i seriju, Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett i Pat Smear komponovali su i napisali po jednu pesmu u svakom od gore pomenutih osam gradova vodeći se lokalnom muzičkom strujom i zamišljenom inspiracijom kojom je svaki od pomenutih regiona oblikovao svoje poznate muzičare i uticajima kojima su ti umetnici uzvraćali kulturnoj sceni svojih rodnih gradova. U svakoj epizodi uz lokalnog, legendarnog muzičara, Dave Grohl je na licu mesta pisao stihove ne bi li što realnije dočarao uticaj svakog pojedinačnog grada gde su serija/album snimani na sam process pisanja i komponovanja.
 

Sve informacije vezane za seriju i album “Sonic Highways” pratite na :

www.foofighters.com

 

 

 

VestiArhiva vesti

OLLY MURS UPRAVO OBJAVIO NOVI SINGL: „WRAPPED UP“ feat. Travie McCoy NOVI ALBUM „NEVE BEEN BETTER“ IZLAZI 24.NOVEMBRA (EPIC/SONY/Menart)

Olly Murs, jedan od najkvalitenijih izvođača aktuelne muzičke pop scene, objaviće… Dalje

“PLAY BALL” PRVI SINGL AUSTRALISKOOG BENDA AC/DC SA NADOLAZEĆEG ALBUMA “ROCK OR BUST” MOŽETE PREMIJERNO ČUTI DANAS NA RADIO LAGUNI OD 17h!

SAZNAJEMO:NA  ALBUMU ‘ROCK OR BUST’  NAĆI ĆE SE 11 NOVIH PESAMA DOK JE NASLOVNA… Dalje

ONE DIRECTION AKCIJA- ALBUM "MIDNIGHT MEMORIES" PO POSEBNOJ CENI U SVIM MUZIČKIM PRODAVNICAMA

U SUSRET NOVOM ALBUMU ONE DIRECTION, KOJI IZLAZI POLOVINOM NAREDNOG MESECA, MENART… Dalje