U Susret Pacifiku

Grupa Pacifik je kvartet koga čine iskusni muzičari: Željko Markuš (ex Kristali) –vokal i akustična gitara, Jovan Jocić - električna gitara, Nemanja Jevtić (ex Best Beat )- bas gitara i Ratko Ljubičić (ex U škiripacu, Familija, Kristali itd. ) - bubnjevi. Tim se okupio 2013. godine kad su članovi benda, iz potrebe za sviranjem nakon napuštanja matičnih bendova, krenuli da stvaraju nove pesme bez kompromisa u bilo kojem smislu. Pesme su nastajale tokom prve godine na probama, da bi se zatim snimale u studiju Loudworks tokom 2014. Radilo se temeljno i bez vremenskog ograničenja, što je rezultiralo albumom “Susret” (Menart).
Nazvana po jednoj od pesama koja možda najbolje objašnjava njenu suštinu, “Susret” je zrela ploča, pop usmerenja sa dodirom “amerikana” melanholije . Tema svih devet autorskih pesama su lične priče i razmišljanja, bez pretenzija ka određenom stilu, ali sa svom pažnjom i ljubavlju prema muzici. Deseta pesma na albumu je svojevrsna posveta grupi Eva Braun, obrada njihove kompozicije “Ne vidim zašto smo tu” (“Prisluškivanja”).

Na albumu “Susret” gostuju beogradski muzičari Ivan Krstić - klavir , klavijature; Maja Klisinski - perkusije. Saša Habić potpisuje snimanje i produkciju vokala.
Album “Susret” u prodaji će biti od ponedeljka, 20.aprila!


Pacifik pratite na FB stranici benda:
https://www.facebook.com/pages/Pacifik/570373703046189?fref=ts

 

VestiArhiva vesti