Yelena predstavlja novu, naslovnu pesmu sa njenog albuma “Svrati kod mene”

Približavamo se datumu izlaska dugo pripremanog albuma „Svrati kod mene“ (2.novembar) i pravo je vreme da vam predstavimo novi singl, naslovnu kompoziciju albuma, „Svrati kod mene“.

Yelena je autor i kompozitor pesme a aranžer i producent je Voja Aralica, koji je ujedno i producent albuma.

Spot „Svrati kod mene“ biće objavljen na njenom  YouTube kanalu sutra, 31.oktobra u 21h, a u isto vreme, Yelena će premijerno izvesti pesmu u emisiji „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ (31.otobra od 21h na TV Nova S)

Do tada, pesmu možete poslušati na Deezeu, klikom na zeleno dugme na početku teksta.

Više o Yeleni:

Intrigantna i talentovana pop džez pevačica i kantautorka, Lady Jelena, proslavila se već kultnim numerama „Nikola“ i „Slatka mala“, da bi se, nakon dužeg potrebnog vremena pauze i muzičkog sazrevanja, vratila na scenu sa potpuno novim i svežim muzičkim materijalom, koji će  pod novim umetničkim imenom Yelena objaviti za Menart. Yelena je kompozitor i tekstopisac svih numera na albumu čiji je producent Voja Aralica.

Yelenin studijski album smo letos, sa prvim singlom i spotom “Mala Danka”  najavili za jesen. Pesma „Mala Danka“, na već karakterističan i duhovit  Yelenin način govori o prezaštićenoj devojčici koja se bori protiv odrastanja pod staklenim zvonom.

Muziku i stihove napisala je Yelena, dok je aranžman uradio Voja Aralica.

Spot „Mala Danka“ snimljen u Yeleninom stilu, u saradnji sa Vladimirom Jevicem snimateljem. Zajedno su radili i prethodne spotove kao „Slatka Mala“ i „Čarobna bašta“. 

Yelena se sasvim slučajno našla u svetu muzike, gde je rešila da ostane. Shvatila je da rečima, glasom, i muzikom, može da nasmeje, rastuži, uzbudi, i naljuti. 

Upadljiv kontrast njenim milozvučnim glasom i minimalističkim Jazz-Pop ritmovima, predstavljaju tekstovi koji obiluju seksualnim aluzijama i ne retko, na eksplicitan način tretiraju ljubav, parodirajući romantiku i žensko-muške odnose.

Yelena je studirala modu, grafički dizajn i animaciju. Svirke sa bendom je najčešće održavala po beogradskim klubovima kao sto su Fest, Soul Society, Ciglana (Ljubitelji Teške Industrije), KC Grad, i 2044. Na Exit festivalu je svirala 2018, kao i na festivalima i klubovima u Hrvatskoj, Sloveniji, i Bugarskoj. Prošle godine se pojavila na festivalu SEE Future London, u gradu gde je provela veliki deo studentskog života.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.