Nova pesma Olivera Dragojevića “Vrime je” raznežila je publiku

Oliver

“Vrime je” – prelepa nova pesma i spot Olivera Dragojevića je drugi singl sa albuma “Dolaziš”, koji jedva čekamo!

 

“Vrime je za sjećanja na one lipe dane…”

Na šestu godišnjicu smrti neponovljivog Olivera Dragojevića, u sklopu prenosa koncerta “Trag u beskraju”, u njegovoj Veloj Luci, premijerno je pušten spot za novu pesmu “Vrime je”.

OliveraSpot i pesma raznežili su brojne okupljene u Veloj Luci i gledaoce ispred TV ekrana.

Autor muzike je Tomislav Mrduljaš, tekst potpisuju Tomislav Mrduljaš i Marijan Ban, a aranžman Igor Ivanović.

Oliver je bio poseban čovek koji je svojom pesmom dopirao duboko u dušu i bojio naše živote posebnim bojama. Oliver je pisma, Oliver je more… Lepo je bilo sa Oliverom deliti zajedničke note i sarađivati sa Marijanom Banom, biti svedok kad ti svojim pevanjem u pesmu unosi ono jedinstveno i posebno, onako kako je jedino on to znao. ‘Vrime je’ je jedna emotivna pesma, rezultat lepih trenutaka druženja sa muzikom i dragim ljudima. Nastala pre desetak godina i drago mi je što je sada imamo priliku podeliti sa svima.“, o pesmi i saradnji sa Oliverom je izjavio Tomislav Mrduljaš.

Emotivan prateći video spot za “Vrime je” potpisuje reditelj Toni Mijač koji je otkrio što ga je na ovaj vizuelni koncept inspirisalo:
 
OliveraInspiracija za koncept spota ‘Vrime je’ mi je došla nakon samo nekoliko preslušavanja pesme te uranjanja u Oliverovu čarobnu interpretaciju, melanholičan tekst i melodiju koja stvara lep ali i bolan dojam. Kod razmišljanja o vizualizaciji pesme, dolazile su mi ideje o praćenju osobe koja se nakon rastanka i/ili gubitka jako bliske osobe saživljava sa novom realnošću te prolazi katarzu oslobađanja od zarobljenosti u prošlosti i nalaženje sreće u sadašnjosti sa lepim uspomenama koje prate.

Nakon ispisivanja scena, osetio sam priliku za ubacivanjem određenih motiva iz Oliverovih prethodnih spotova koji su doprinosili njegovoj vizuelnoj upečatljivosti, te sam tu video priliku za dodatnu posvetu velikoj legendi, u nadi da će gledaoci te motive i prepoznati.

Nežna, emotivna i nostalgična pesma “Vrime je”, baš onakva na kakvu su navikli Oliverovi brojni obožavatelji,  stiže nakon velikog hita “Ne mogu ti reći” objavljenog u martu, a kojim je najavljen album “Dolaziš” sa dvanaest novih Oliverovih pesama.  Za album su dve godine prikupljani i preslušavani materijali, uloženi su sati pomnog biranja, prisećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pesme napravile sa sigurnošću uz njegovo odobravanje.

Pesma “Vrime je” dostupna je na svim streaming servisima.

Celine Dion nastupa na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu!

Celine

Selin Dion će nastupiti na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, zajedno sa Lejdi Gagom. Ali to nije najveća vest vezana za francusko-kanadsku pevačicu.

 

I Am: Celine Dion film koji dokumentuje neverovatnu karijeru ove dive, kao i njene nedavne zdravstvene probleme, postao je najpopularniji dokumentarac na kanalu Prime Video, a direktno je uticao i na porast interesovanja za njena muzička izdanja. Muzički katalog Selin Dion, tako, beleži rast u strimingu od 33%, izjavili su čelnici Amazon MGM studija.

celine

Dokumentarac koji je režirala Irene Taylor, prati razvoj Dionove od njenog rodnog Kvebeka, kada je sa samo 13 godina objavila svoj prvi album. Tokom dosadašnje karijere Selin je prodala preko 250 miliona primeraka svojih albuma, osvojila 6 nagrada Grammy, pevala na dodeli Oskara i osvojila Oskara za sada već čuveni hit “My Heart will Go On” iz filma Titanik. U filmu o svom životu, Selin otvoreno govori o svojoj ekstremno retkoj neurološkoj bolesti koja se prvi put manifestovala kada je imala 17 godina. Simptomi ovog poremećaja joj sa vremena na vreme onemogućuju da peva, što ima bolne posledice za ženu sa anđeoskim glasom, jer nije u mogućnosti da dostigne zvučnu briljatnost koja je krasi. U jednom momentu ona kroz suze priznaje:”veoma mi je teško da me čujete ovakvu”.

Ovaj film je baziran na neobičnom poverenju, Selin me je pustila u svoj život u trenucima kada sve druge ljude odguruje od sebe. Način na koji je svet odreagovao na autentičnost njene životne drame je testament ljubavi koju joj pruža njena publika , ali i duboka podrška od strane kompanije Amazon da pomogne da se Selinin glas čuje još jedanput“, izjavila je rediteljka Irene Taylor.

I Am: Celine Dion režirala je i producirala Irene Taylor,  ko-producenti su Stacy Lorts i Julie Begey Seureau iz Vermilion Films, kao i Tom Mackay za Sony Music Vision, dok su izvršni producenti Dave Platel i Denis Savage za Les Productions Feeling zajedno sa Shane Carter iz Sony Music Entertainment Canada i Krista Wegener iz Sony Music Vision.

CelineIrene Taylor, talentovani timovi iz Vermilion Films, Les Production Feeling i Sony Music su na najlepši način obuhvatili sadašnjost Selin Dion”,kaže   Brianna Oh, čelnica dokumentarnog sektora u kompaniji Amazon MGM Studios i dodaje:” čast nam je da nam je poverena ovako delikatna istinita priča  i ne možemo biti više oduševljeni entuzijazičnim prijemom obožavalaca Selin Dion i gledalaca Prime Video kanala”.

Selin Dion će danas nastupiti na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u gradu svetlosti, na reci Seni i biće to njen prvi javni nastup u poslednje četiri godine, gde će joj se u u izvođenju klasika francuske šansonjerke, Edit Pjaf, “La Vie En Rose”, pridružiti Lejdi Gaga.

Prema navodu novinarke Deadline portala, Melanie Goodfellow, “ Francuski radio RTL izveštava da  je Selin Dion sletela na aerodrome Le Bourget u ponedeljak uveče, da je u utorak imala probu kostima u modnoj kući Dior. Reporteri takođe javljaju da su u ponedeljak videli i Lejdi Gagu u Parizu, koja je takođe imala probe na plutajućoj platformi na reci Seni”.

Dokumentarac o Selin Dion  prati istoimeni album I AM: CELINE DION (Original Motion Picture Soundtrack) na kome se nalazi 13 njenih najvećih hitova, kao i prateća muzika iz filma. (Legacy Soundtrack/Sony Music/Menart).

Careless Whisper – neprolazni hit Džordža Majkla slavi 40 godina!

careless_whisper

U znak sećanja na 40-godišnjicu objavljivanja voljenog remek dela Džordža Majkla,  “Careless Whisper”, George Michael Entertainment, GME, i Sony Music će 18.oktobra  objaviti izdanje ‘Careless Whisper EP’.

 

Planirano kao digitalno i fizičko izdanje, ‘Careless Whisper EP’ će sadržati ranije neobjavljeni “živi” snimak vanvremenskog hita koga je Džordž Majkl izveo u čuvenom Medison Skver Gardenu, 23.jula 2008.godine. Ovaj istorijski nastup bio je njegov prvi pred njujorškom publikom posle zapanjujućih 17 godina pauze. Bio je to deo njegove monumentalne 25Live turneje, svetskog fenomena tokom koga je umetnika po rasprodatim arena i stadionima gledalo preko 1.3 miliona obožavalaca širom sveta. 

careless_whisperNa budućem EP izdanju naći će se nova, masterizovana verzija originalnog singla, produženi miks  i instrumental singla.

U fizičkom obliku EP će se pojaviti kao dvanaestoinčni vinil sa slikom, zatim u boji mermernog rubina, beli vinil, standardni vinil i kao CD.

Singl “Careless Whisper” je na muzičkim listama 1984. godine postigao prvo mesto u 25 zemalja, dosegao je sedmostruki platinasti tiraž u SAD, dok se samo u Ujedinjenom kraljevstvu prodao u tiražu od 1.5 miliona primeraka. Platinasti i dijamantski tiraž ostvario je u još 20 zemalja sveta.

Džordž Majkl je ovu pesmu napisao sa drugom polovinom dua Wham!, Endrjuom Ridžlijem (Andrew Ridgeley), kada je imao samo sedamnaest godina, a u međuvremenu “Careless Whisper” je naširoko prepoznata kao remek delo savremenog komponovanja i smatra se modernim klasikom.

Neuporedivo nasleđe ove pesme je i činjenica da je  Džordž Majkl, u svojoj dvadesetprvoj godini  primio nagradu Ivor Novello što ga je učinilo   najmlađim dobitnikom ovog prestižnog priznanja. Ujedno, ovom pesmom Džordž Majkl je postao prvi umetnik koji se, kao član benda (Wham!), a potom i kao solo izvođač, našao na prvom mestu muzičkih top lista u istoj kalendarskoj godini.

Nakon 40 godina od izlaska, “Careless Whisper”  je i dalje jako svež i živ, samo na Tik Toku je premašio 700 miliona pregleda, dok je na kanalu You Tube i servisu Spotify postao član “kluba milijardera”, gde se samo na Ju tjubu dnevno pogleda skoro pola miliona puta!

Povodom ovog muzičkog fenomena, oglasila se kompanija koja čuva uspomenu na legendarnog pevača, GME – George Michael Entertainment:

“Dok proslavljamo 40 godina pesme “Careless Whisper” ponosni smo što sa milionima  Džordžovih fanova širom sveta, možemo da podelimo nešto stvarno posebno. Ovaj EP je “hvala od srca” svima za vašu nepokolebljivu podršku i ljubav. Iskreno smo zahvalni. Hvala vam”.      

Novi album Dejvida Gilmora izlazi 6. septembra za Sony Music!

Gilmor

Britanski muzičar Dejvid  Gilmor (David Gilmour) će objaviti svoj novi album, “Luck and Strange”,  šestog septembra za Sony Music.

 

Sa albuma su do sada kao singlovi objavljene pesme: “The Piper’s Call” i “Between Two Points”, jedna prelepa obrada (u originalu je izvode  The Montgolfier Brothers ) koju je David snimio sa svojom  ćerkom  Romani (Romany Gilmour).

Album “Luck and Strange” je snimljen u studijima u Brajtonu i Londonu i predstavlja prvi  originalni  materijal  Dejvida  Gilmora u poslednjih devet godina.

Album su producirali Gilmor i Čarli Endrju (Charlie Andrew), producent ovenčanom nagradom BRIT, koji je sarađivao sa izvođačima poput London Grammar, Wolf Alice, Alt-J itd.

Gilmor“Pozvali smo Čarlija kod nas kući, pustili smo mu demo snimke, on ih je saslušao i pitao stvari poput “Zašto  gitarski solo  u ovoj pesmi?” ili “da li sve  gitare idu u fejd aut, može li neka od tih gitara jednostavno da prestane da svira?!”.  Sjajno je što nema predznanje o mom radu niti posebno poštovanje za moju slavnu prošlost. On je veoma otvoren i direktan, nije zadivljen. To je dobro za mene, jer poslednja stvar koju želite da čujete je da vam se ljudi samo povinuju”, kaže Dejvid Gilmor.

Većinu stihova na ovom albumu napisala je Gilmorova supruga, Poli Samson (Polly Samson), koja za svoje stihove kaže:

“Stihovi su pisani sa stanovišta starije osobe. Smrt je stalno prisutna tema”, a Dejvid se nadovezuje: “Mnogo vremena tokom i posle karantina smo proveli ragovarajući i razmišljajući o takvim stvarima”. O iskustvu u radu sa Čarlijem Endrjuom, Poli kaže: “Čarli želi da zna o čemu govori svaka pesma, takođe želi i da svaki  muzičar koji svira tu pesmu to zna, jer to bitno  utiče na  način izvođenja. To mi se posebno dopalo”.

Omot albuma i fotografije uradio je poznati holandski umetnik, Anton Corbijn.

Muzičari koji su svirali na albumu su Guy Pratt & Tom Herbert (bas), Adam Betts, Steve Gadd i Steve DiStanislao (bubnjevi), Rob Gentry & Roger Eno (klavijature), dok je za gudačke i horske aranžmane bio zadužen Will Gardner. U naslovnoj pesmi sa albuma čuje se melodija koju je odsvirao pokojni Pink Floyd klavijaturista Richard Wright, a zabeležena je tokom džemovanja u kući Dejvida Gilmura 2007.godine.

“Luck and Stange” je pre svega porodičan album, jer su, uz Dejvida i Poli, svoj doprinos albumu dala i njihova deca: ćerka Romani svira harfu i peva glavne vokale u pesmi “Between Two Points”, sin Gabrijel peva pomoćne vokale, dok je drugi sin, Čarli učestvovao u pisanju stihova u pesmi “Scattered”, a upravo su ti stihovi bili glavna ispiracija Antonu Korbejnu za dizajn omota albuma.

“Poli i ja zajedno pišemo pesme već tridesetak godina, a naši porodični karantinski dani ovekovečeni na You Tube kanalu, pokazali su kako se lepo uklapa Romanin vokal i njeno sviranje harfe, pa sam odlučio da odbacim sve svoje pređašnje restrikcije i dozvolim sebi da radim sve što želim, što je bila velika radost”, izjavio je Dejvid Gilmor.

Album “Luck and Strange” će izaći 6.septembra (Sony Music), pogledajte tizer albuma ovde

 

Redosle pesama  “Luck and Strange”:

Black Cat*

Luck and Strange

GilmorThe Piper’s Call

A Single Spark

Vita Brevis*

Between Two Points** – with Romany Gilmour

Dark and Velvet Nights

Sings

Scattered***

BONUS TRACKS

Yes, I Have Ghosts

Luck and Strange (original Barn Jam)*

Matija Cvek & The Funkensteins donose mini EP „Live session“

Cvek
Lagani predah od letnjih vrućina ovog jula ponudiće Matija Cvek i njegov bend The Funkensteins sa mini EP-jem „Live session“ koji je od danas dostupan na svim digitalnim servisima.

 

CvekOvaj live EP ukupno sadrži četiri pesme od kojih su  „Golo tijelo“, „Znat će kralj“ i „Hvala“  sa aktuelnog i Porinom nagrađenog albuma „Vile se ovdje igraju“.

Četvrta pesma, „Potraži me u jeseni“ datira s početka Matijine karijere, a njemu je izuzetno posebna jer ju je napisao sa svojom bakom Majom Cvek.

Sve pesme prožete su divnim aranžmanima, a na Cvekovom novom muzičkom putovanju u kome slušaocu nudi posebnu finoću, pridružio mu se i sastav „The Messengers“ u pesmi „Hvala“.

Ovaj gospel sastav koji neguje acappella način pevanja beleži brojne nastupe izvan Hrvatske, a ostvarili i dva zlatna prva mesta na takmičenjimt vokalnih sastava. Za zadnji album koji je izdat 2020. godine bili su nominovani za nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma popularne duhovne muzike.

CvekUz Matiju, tu su  Tomislav Mihaljević (klavijature) i beatboxer Filip Rušin.

„Jako volim muziciranje uživo i mislim da svaki muzičar najviše uživa upravo u tome. Pokušali smo live sessionom da  našoj publici malo približimo to uživanje, nadam se da smo uspeli. Plan nam je da napravimo još jedan do kraja godine, možda snimimo i pesme koje sam pisao za druge. Hvala sastavu ‘The Messengers’ koji su svojim vokalima predivno upotpunili pesmu ‘Hvala’ i dali joj novu dimenziju.„ – rekao je Matija

Čitav „Live session“ dostupan je na svim digitalnim servisima

Matiju Cveka pratite i na njegovom Instragramu i Facebooku

Mile Kekin u filmu o košarkaškom virtuozu Draženu Petroviću

Kekin

Nedavno se pojavio trejler filma „Dražen“, koji govori o životu čuvenog jugoslovenskog i hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića. Posebno zanimljivo je da u ovom filmu  baš Mile Kekin  tumači ulogu legendarnog trenera Mirka Novosela. 

KekinFilm „Dražen“ u režiji Danila Šerbedžije i produkciji Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera iz produkcijske kuće Kinoteka, trebalo bi da premijerno bude prikazan  22. oktobra na 60. rođendan čuvenog košarkaša, a u regionu nekih mesec dana kasnije.

Film prati Dražena Petrovića  od dečačkih dana u Zagrebu do odlaska u NBA ligu, a sniman je na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku.

Uskočiti u ulogu legendarnog Mirka Novosela nije bilo nimalo lako iako Kekin već od ranije ima dosta glumačkog iskustva. Pripremao se mesecima kako bi što bolje prikazao lik i delo Mirka Novosela na Draženovom putu do uspeha.

„Za početak sam pogledao sve o Mirku Novoselu i Ciboni što sam mogao, sve dokumentarce, snimke i njegova gostovanja u sportskim emisijama. Mirko mi se učinio kao vrlo fokusiran, disciplinovan i pragmatičan  čovek, nije pio alkohol, nije bio sklon nekim ekstravagancijama. Nije lako tumačiti likove bez nekih većih poroka ali srećom je Mirko imao i svoju temperamentnu stranu.“  – rekao je Kekin i dodao “  bilo je vrlo izazovno za čoveka moje visine da glumim sa dvometrašima ali sam baš uživao a naročito u sceni kad kao trener objašnjavam nova  košarkaška pravila . Filmska ekipa je bila takva da mi nakon zadnjeg dana snimanja bilo nekako žao što se već završilo. Nemam sumnje da će publika uživati u filmu.“

Mile Kekin nastavlja svoju vrlo uspešnu turneju „Soundtrack za život“ na kojoj izvodi pesme iz svih faza svog autorskog rada, od prvih albuma Hladnog piva do danas. U Srbiji ga očekujemo od septembra meseca nadalje i to u ovim gradovima:

14.9. Niš

1.11. Novi Sad

2.11. Beograd

„Soundtrack za život“ dostupan je na svim digitalnim servisima.

Mileta Kekina pratite na njegovom Instagramu, Facebooku  i  YouTube kanalu

Foto: Mario Topić i Marina Uzelac

Nina Badrić na svoj rođendan objavljuje novi singl “Kako si”

Badrić
Omiljena diva Nina Badrić već nedeljama pesmom #onokad dominira radijskim etrom, a danas na svoj rođendan, publiku časti strastvenom “Kako si”.

BadrićPesma dolazi uoči objave Nininog dugoiščekivanog albuma i najavljenog spektakla u Areni Zagreb.

“Album je gotov, a ja sam jako nestrpljiva da sve pesme predstavim publici. Otvorili smo ga sa #onokad, a sada na moj rođendan, stiže pesma “Kako si”.

Pesma govori o tome da je ustvari malo koga briga za to kako smo zaista. Živimo u vremenu otuđenosti, a ova pesma upravo govori o tome da nam srce krvari pred očima sveta, a malo ko se zaustavlja i pokazuje stvarnu brigu.”, o pesmi je ispričala Nina.

Pesmu “Kako si” prati i spot koji je nastavak saradnje sa Arnejem Misirlićem koji potpisuje i spot za #onokad, a za rep deonicu zadužen je VELI.

“Kako si” slušajte na svim streaming servisima.

Foto: Andreja Damnjanović

Slučaj Harms predstavlja prvi singl i najavljuje album za jesen

Harms

Slučaj Harms je crossover bend iz Beograda koji je nastao fuzijom dva naizgled nespojiva, ali i najbuntovnija žanra: punk-a i reggae-a. 

 

Bend je osnovao gitarista i tekstopisac Nenad Colić krajem 2019. godine, sa idejom da konceptualno uokviri svoj dosadašnji rad jakim muzičkim kontrastima i angažovanom tematikom tekstova.Izborom članova, bend je dobio zaokružen zvuk, koji, uz čvrsti i energičan nastup, beskompromisne tekstove i eskalirajuću atmosferu na svirkama, izdvaja ovu mnogobrojnu ekipu od ostalih na sceni.

Singl „Zauvek“ naći će se na prvom studijskom albumu (Menart Srbija) koji će bend objaviti na jesen. Muziku, tekst i aranžman potpisuje Nenad Colić i dostupan na svim digitalnim platformama.

Harms

Slučaj Harms čine:

Nenad Colić.gitarista i tekstopisac;

Nebojša Dragojlović (ex-Kandinsky)-bunjevi;

Lazar Milanović-truba;

Milan Jović-bas gitara;

Ivan Stojmenović (ex-Nerv, ex-Endless Struggle) – vokal;

Nakon izlaska albuma grupa planira promotivnu turneju širom Srbije.

Pratite Slučaj Harms:

Instagram  I Facebook