Novi album Dejvida Gilmora izlazi 6. septembra za Sony Music!

Gilmor

Britanski muzičar Dejvid  Gilmor (David Gilmour) će objaviti svoj novi album, “Luck and Strange”,  šestog septembra za Sony Music.

 

Sa albuma su do sada kao singlovi objavljene pesme: “The Piper’s Call” i “Between Two Points”, jedna prelepa obrada (u originalu je izvode  The Montgolfier Brothers ) koju je David snimio sa svojom  ćerkom  Romani (Romany Gilmour).

Album “Luck and Strange” je snimljen u studijima u Brajtonu i Londonu i predstavlja prvi  originalni  materijal  Dejvida  Gilmora u poslednjih devet godina.

Album su producirali Gilmor i Čarli Endrju (Charlie Andrew), producent ovenčanom nagradom BRIT, koji je sarađivao sa izvođačima poput London Grammar, Wolf Alice, Alt-J itd.

Gilmor“Pozvali smo Čarlija kod nas kući, pustili smo mu demo snimke, on ih je saslušao i pitao stvari poput “Zašto  gitarski solo  u ovoj pesmi?” ili “da li sve  gitare idu u fejd aut, može li neka od tih gitara jednostavno da prestane da svira?!”.  Sjajno je što nema predznanje o mom radu niti posebno poštovanje za moju slavnu prošlost. On je veoma otvoren i direktan, nije zadivljen. To je dobro za mene, jer poslednja stvar koju želite da čujete je da vam se ljudi samo povinuju”, kaže Dejvid Gilmor.

Većinu stihova na ovom albumu napisala je Gilmorova supruga, Poli Samson (Polly Samson), koja za svoje stihove kaže:

“Stihovi su pisani sa stanovišta starije osobe. Smrt je stalno prisutna tema”, a Dejvid se nadovezuje: “Mnogo vremena tokom i posle karantina smo proveli ragovarajući i razmišljajući o takvim stvarima”. O iskustvu u radu sa Čarlijem Endrjuom, Poli kaže: “Čarli želi da zna o čemu govori svaka pesma, takođe želi i da svaki  muzičar koji svira tu pesmu to zna, jer to bitno  utiče na  način izvođenja. To mi se posebno dopalo”.

Omot albuma i fotografije uradio je poznati holandski umetnik, Anton Corbijn.

Muzičari koji su svirali na albumu su Guy Pratt & Tom Herbert (bas), Adam Betts, Steve Gadd i Steve DiStanislao (bubnjevi), Rob Gentry & Roger Eno (klavijature), dok je za gudačke i horske aranžmane bio zadužen Will Gardner. U naslovnoj pesmi sa albuma čuje se melodija koju je odsvirao pokojni Pink Floyd klavijaturista Richard Wright, a zabeležena je tokom džemovanja u kući Dejvida Gilmura 2007.godine.

“Luck and Stange” je pre svega porodičan album, jer su, uz Dejvida i Poli, svoj doprinos albumu dala i njihova deca: ćerka Romani svira harfu i peva glavne vokale u pesmi “Between Two Points”, sin Gabrijel peva pomoćne vokale, dok je drugi sin, Čarli učestvovao u pisanju stihova u pesmi “Scattered”, a upravo su ti stihovi bili glavna ispiracija Antonu Korbejnu za dizajn omota albuma.

“Poli i ja zajedno pišemo pesme već tridesetak godina, a naši porodični karantinski dani ovekovečeni na You Tube kanalu, pokazali su kako se lepo uklapa Romanin vokal i njeno sviranje harfe, pa sam odlučio da odbacim sve svoje pređašnje restrikcije i dozvolim sebi da radim sve što želim, što je bila velika radost”, izjavio je Dejvid Gilmor.

Album “Luck and Strange” će izaći 6.septembra (Sony Music), pogledajte tizer albuma ovde

 

Redosle pesama  “Luck and Strange”:

Black Cat*

Luck and Strange

GilmorThe Piper’s Call

A Single Spark

Vita Brevis*

Between Two Points** – with Romany Gilmour

Dark and Velvet Nights

Sings

Scattered***

BONUS TRACKS

Yes, I Have Ghosts

Luck and Strange (original Barn Jam)*

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.