Nova pesma Olivera Dragojevića “Vrime je” raznežila je publiku

Oliver

“Vrime je” – prelepa nova pesma i spot Olivera Dragojevića je drugi singl sa albuma “Dolaziš”, koji jedva čekamo!

 

“Vrime je za sjećanja na one lipe dane…”

Na šestu godišnjicu smrti neponovljivog Olivera Dragojevića, u sklopu prenosa koncerta “Trag u beskraju”, u njegovoj Veloj Luci, premijerno je pušten spot za novu pesmu “Vrime je”.

OliveraSpot i pesma raznežili su brojne okupljene u Veloj Luci i gledaoce ispred TV ekrana.

Autor muzike je Tomislav Mrduljaš, tekst potpisuju Tomislav Mrduljaš i Marijan Ban, a aranžman Igor Ivanović.

Oliver je bio poseban čovek koji je svojom pesmom dopirao duboko u dušu i bojio naše živote posebnim bojama. Oliver je pisma, Oliver je more… Lepo je bilo sa Oliverom deliti zajedničke note i sarađivati sa Marijanom Banom, biti svedok kad ti svojim pevanjem u pesmu unosi ono jedinstveno i posebno, onako kako je jedino on to znao. ‘Vrime je’ je jedna emotivna pesma, rezultat lepih trenutaka druženja sa muzikom i dragim ljudima. Nastala pre desetak godina i drago mi je što je sada imamo priliku podeliti sa svima.“, o pesmi i saradnji sa Oliverom je izjavio Tomislav Mrduljaš.

Emotivan prateći video spot za “Vrime je” potpisuje reditelj Toni Mijač koji je otkrio što ga je na ovaj vizuelni koncept inspirisalo:
 
OliveraInspiracija za koncept spota ‘Vrime je’ mi je došla nakon samo nekoliko preslušavanja pesme te uranjanja u Oliverovu čarobnu interpretaciju, melanholičan tekst i melodiju koja stvara lep ali i bolan dojam. Kod razmišljanja o vizualizaciji pesme, dolazile su mi ideje o praćenju osobe koja se nakon rastanka i/ili gubitka jako bliske osobe saživljava sa novom realnošću te prolazi katarzu oslobađanja od zarobljenosti u prošlosti i nalaženje sreće u sadašnjosti sa lepim uspomenama koje prate.

Nakon ispisivanja scena, osetio sam priliku za ubacivanjem određenih motiva iz Oliverovih prethodnih spotova koji su doprinosili njegovoj vizuelnoj upečatljivosti, te sam tu video priliku za dodatnu posvetu velikoj legendi, u nadi da će gledaoci te motive i prepoznati.

Nežna, emotivna i nostalgična pesma “Vrime je”, baš onakva na kakvu su navikli Oliverovi brojni obožavatelji,  stiže nakon velikog hita “Ne mogu ti reći” objavljenog u martu, a kojim je najavljen album “Dolaziš” sa dvanaest novih Oliverovih pesama.  Za album su dve godine prikupljani i preslušavani materijali, uloženi su sati pomnog biranja, prisećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pesme napravile sa sigurnošću uz njegovo odobravanje.

Pesma “Vrime je” dostupna je na svim streaming servisima.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *