Solo avantura basistkinje grupe Måneskin: Victoria udružila snage sa brazilskom pop kraljicom, Anittom

maneskin_victoria

Basistkinja grupe Måneskin, Victoria,  danas je objavila svoj solo projekat, singl ‘GET UP BITCH! Shake ya ass!’ sa brazilskom superstar pevačicom Anittom.

Singl je objavljen za etiketu noted. Records koja se bavi elektronskom muzikom pod okriljem kuće Sony Music.

manekin_victoria

Harizmatična basistkinja Måneskin, Victoria de Angelis, aka Victoria, je sa bendom doživela svetsku slavu koja traje neprekidno od maja 2021 godine. Puna kreativne energije,  napravila je prirodni prelaz iz domena živih rock koncerata na elektronsku scenu Milana, Berlina i Njujorka, gde  već neko vreme ima svoje DJ setove. Otkrivši inherentnu vezu između bass groova i bubnjeva u kombinaciji sa elektronikom, Victoria je spojila muziku koju voli sa estetikom ranih 2000-ih i stvorila fuziju koja se pretvara u hiper-energetsko klupsko druženje, a rezultat toga je upravo  njen prvi solo projekat, grozničava klupska himna koja potvrđuje njenu muzičku svestranost i kreativnost.

Moj novi muzički projekat potiče od moje ljubavi prema zvučnom pejsažu koji spaja elemente klupske svirke sa Baile funkom, elektronikom, latino club zvukom i tehnom.Kao DJ volim da se otrgnem od konvencija, da eksperimentišem sa svežim zvucima, pomeram granice i stvaram vibracije koje se provlače kroz moje setove, a osećaju se i u ovom prvom solo singlu. Stvaram zvuk koji je crossover i slojevit, ne uklapam se u već definisane kalupe, za mene je sve u istraživanju i spajanju različitih stilova, unoseći sirovu, znojavu i pulsirajuću energiju na plesni podijum“, izjavila je Victoria.

maneskin_victoria

Meteorsku pop zvezdu latinske muzičke scene- Anittu- često nazivaju “Kraljicom brazilskog popa”. Sa legijom obožavalaca, preko 8.3 milijarde YT pregleda i 65 miliona pratilaca na Instagramu, Anitta  je na pragu globalne dominacije. Do sada je dobila brojna muzička priznanja, uključujući 4 Latinoameričke muzičke nagrade, 8 nominacija za Latin Grammy nagrade, 8 MTV Europe muzičkih nagrada, a 2022 ušla je u istoriju kao prva latino umetnica koja je dostigla mesto #1 na globalnoj Spotify listi.Prva je  brazilska umetnica , u protekljih  57 godina,  nominovana za Grammy nagradu.

Sa direkcijom u Berlinu, noted. Records je globalno fokusirana muzička kuća posvećena negovanju underground elektronske muzike i kulture. U saradnji sa Sony Music Italy, Viktorijin dolazak na ovu etiketu, sa njenom strašću i izrazitim mladalačkim buntom, označava uzbudljivo novo poglavlje i za izdavača i za umetnicu, jer će rad underground scene sada biti sigurno više zapažen.

Pratite Victoriju:
Instagram | Spotify | Facebook
Pratite Anittu
Website | Instagram | Spotify | YouTube | Facebook | X 

 

Foto: Francis Delacroix & Ilaria Ieie

Manic Street Preachers su objavili novi singl “Decline & Fall”

manic_decline
Pesma će se naći na njihovom budućem, petnaestom po redu studijskom albumu, koji verovatno izlazi početkom naredne godine.

 

Singlom Decline & Fall probali smo da kreiramo progres koristeći prošlost koja pokreće budućnost. stihovi govori spoznaji  i razumevanju, proslavljanju malih čuda koja i dalje postoje dok prihvatamo neumitni dirigovani pad” izjavili su članovi benda.

manic_decline

“Decline & Fall” je radosna himna za eru samoprezira, a bend ju je snimio u njihovom Door to The River studiju u Njuportu, kao i u Rockfield studijima u Monmautu.

Producent singla su dugogodišnji saradnici grupe, Dave Eringa i Loz Williams, dok je miks radio Caesar Edmunds (Beach House, Suede, Wet leg).

O budućem novom albumu gitarista Nicky Wire kaže:

“Novi album nosi puno energije, jedna od pesama je kombinacija muzike bendova The Skids i The Cardigans, dva naša omiljena benda, dok druga pesma recimo liči na “Come Up And See Me” od Steve Harleya & Cockney Rebel, kada bi je izvodili Dinosaur Junior.

Prethodni MSP album, “The Ultra Vivid Lament” (2021) dospeo je na mesto br.1 UK liste albuma, što se bendu desilo prvi put u 23 godine. U međuvremenu izašla su dva reizdanja, “Know Your Enemy” i “Lifeblood”, a tek nas očekuje specijalno reizdanje povodom 30 godina od izlaska albuma “The Holy Bible” (1994).

MSP su nedavno kompletirali zajedničku  turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu sa bendom Suede.

“Last Leaf On The Tree” naslov je kompilacijskog albuma koga će američki country rock veteran -Willie Nelson- objaviti početkom novembra!

Biće to 76.studijsko izdanje i ukupno 153.album po redu koji je objavio ovaj vitalan devedesetogodišnjak.

Poznato je da je Willie Nelson  neumorni kantautor ali jedan od njegovih najpotcenjenijih talenata je interpretacija. Tokom svoje karijere izvodio je pesme različitih žanrova i  svaku  činio svojom. Na budućem albumu “Last Leaf On The Tree” (Legacy Recordings/Sony/Menart ) Nelson je odabrao zbirku pesama rok legendi specifičnog senzibiliteta, altrock heroja i indie folk umetnika. Rezultat je predivno, kohezivno pripovedanje o gubitku, ljubavi i pronalasku nade u umornom i iscrpljenom svetu, savršeno dopunjeno nenametljivom, minimalističkom produkcijom koju potpisuje njegov sin, Micah Nelson.

 Singl koji otvara ovaj po svemu sudeći poseban album, je “Last Leaf”, obrada je pesme Toma Waitsa (sa njegovog poslednjeg albuma iz 2011). A među odabranim pesmama obrađene su numere autora kao što je Beck, Nina Simone, Neil Young, Keith Richards, Waren Zevon, itd.

Dodatak ovoj posebno odabranoj kolekciji pesama je i novi pogled na jednu od najstarijih Nelsonovih pesama, „ The Ghost „ iz 1962. A tu je i jedna potpuno nova pesma koju su zajedno napisali otac i sin, Willie i Micah Nelson, “The Colour Of Sound”.

Ovaj album je sniman u Ostinu (Teksas) u Pedernale studijima, ali i u Venisu (Kalifornija), u studiju Hen house.

Od gostujućih muzičara tu su harmonikaš, Mickey Raphael, muzičar i producent Daniel Lanois, nekadašnji bubnjar Doors, John Densmore kao i senegalski muzičar Magatte Sow  na perkusijama.

Willie Nelson – Last Leaf on the Tree

1. Last Leaf (written by Tom Waits & Kathleen Brennan)

2. If It Wasn’t Broken (written by Sydney Lyndella Ward)

3. Lost Cause (written by Beck David Hansen)

4. Come Ye (written by Nina Simone)

5. Keep Me In Your Heart (written by Warren Zevon & Jorge Calderon)

6. Robbed Blind (written by Keith Richards)

7. House Where Nobody Lives (written by Tom Waits)

8. Are You Ready For The Country? (written by Neil Young)

9. Do You Realize?? (written by Wayne Coyne/Steven Drozd/Michael Ivins/David Fridmann)

10. Wheels (written by Micah Nelson)

11. Broken Arrow (written by Neil Young)

12. Color Of Sound (written by Willie Nelson & Micah Nelson)

13. The Ghost (written by Willie Nelson)

Autor fotografije:Pamela Springsteen

Singlom “Peaceful Place” američki kantautor Leon Bridges najavljuje izlazak novog studijskog albuma!

Grammy nagradom ovenčani američki kompozitor,tekstopisac i pevač, Lion Bridžis, izjavio je da će njegov četvrti studijski album, “Leon” izaći 4.oktobra, za Columbia Records ((Sony/Menart). Vodeći singl sa budućeg albuma je “Peaceful Place” koja atmosferom u potpunosti  opisuje naslov i temu pesme, pronalaženje duševnog mira koji nema cenu.

Singl  “Peasceful Place” možete slušati putem linka ovde.

Pogledajte spot za pesmu “Peaceful Place”

Spot za pesmu “Peaceful Place” snimljen je u Lionovom omiljenom mestu, u predgrađu Meksiko Sitija i daje iskreni pogled na process snimanja albuma, prikazujući Liona  dok istražuje kulturu te lepe zemlje, nalazeću u njoj potrebnu inspiraciju i novo pronađeno stanje uma koje mu niko ne može oduzeti.

U pismu namenjenom fanovima koje se tiče novog albuma, Lion, između ostalog piše:

Neke od pesama sa novog albuma napisane su još u vreme snimanja prethodnog, “Gold Digger Sound”, ali mi se nisu uklopale u taj zvuk. Ipak te pesme su me pratile, nisam mogao da ih se oslobodim, postale su deo mene. I da budem iskren, mislim da  su one neke od najizvrsnijih pesama napisanih do sada. Ove pesme su verovatno zabeležene u mojoj glavi još tokom mog detinjstva i odrastanja u mom voljenom Fort Vortu i inspirisane su iskustvima koja su me učinila čovekom kakav sam danas.To je duhovna muzika u pravom smislu, jer je moja duša prožeta u njoj. Uzbuđen sam što ću sa vama podeliti priče o svom domu, o nostalgiji, odrastanju, o tome odakle potičem. Nadam se da će vas ova muzika vratiti vašim korenima i da će vas pratiti na vašem putovanju”.

Producenti albuma “Leon” su Ian Fitchuk (Kacey Musgraves, Maggie Rogers), koji je bio i snimatelj kao  i Daniel Tashian (Kacey Musgraves) a snimljen je u studiju  El Desierto u predgrađu Meksiko Sitija. Na albumu se nalazi 13 pažljivo odabranih, zanatski odrađenih pesama koje naglašavaju Lionovo prepoznatljivo pripovedanje i organsku žanrovsku alhemiju. Kako se pesme nižu, razotkriva se u njima do  sada  najpotresniji, najmoćniji i najličniji čovek koji nas vodi ulicama koje dobro poznaje,  govori o njemu najdražim  stvarima i seća se ljudi i mesta koji su ga oblikovali. Osećaj je nepogrešiv, to može biti samo album  Liona Bridžisa.

Redosled pesama  na albumu“Leon”:

1. When A Man Cries

2. That’s What I Love

3. Laredo

4. Panther City

5. Ain’t Got Nothing On You

6. Simplify

7. Teddy’s Tune

8. Never Satisfied

9. Peaceful Place

10. Can’t Have It All

11. Ivy

12. Ghetto Honeybee

13. God Loves Everyone

Leon Bridges (Autor fotografije:Jack Bool)

O Lionu Bridžisu:

Moćni izvođač, tradicionalni trubadur i uzbudljivi autor, Teksašanin Lion Bridžis, se tiho izdvaja kao istinski i originalni umetnik. Sa starom dušom, ali svežom perspektivom, stvara one vrste zapisa koje ostaju agnostici epohe ili žanra ali su uvek u potpunosti u skladu sa energijom i emocijama modernog vremena. Osvojio je nagradu Grammy, ima zvanične sertifikate dobijene za tuce platinastih i zlatnih tiraža, složio je milijarde strimova i ukotvio se kao predvodnik muzičkih tokova. On je taj koji je nastupao u Beloj kući na poziv nekadašnjeg američkog predsednika Baraka Obame, ali takođe i onaj koji je odbio crossover saradnju sa country zvezdom Lukom Combsom. Kao traženi saradnik, Lion je na impresivan način odmerio snage sa izvođačima kao što su: John Mayer, Kacey Musgraves, Lucky Daye, Noah Cyrus, Carin León, ali do sada najinteresantnija saradnja bila je ona sa trijom iz Teksasa, Khruangbin. Možemo ga čuti i u soundtracku filma Twister, u pesmi “Chrome Cowgirl”. Poput pravog muzičkog kameleona, Lion može da savije bilo koji žanr, da bi ga uklopio u njegov bezgranični zvučni univerzum. Na svom četvrtom albumu, vraćajući se pričama koje su ga stvorile, Lion predstavlja nadolazeću eru, podižući svoju umetnost i viziju na nove visine.

CLEAN BANDIT, ANNE-MARRIE & DAVID GUETTA U ZAJEDNIČKOM SINGLU – CRY BABY

Dobitnici nagrade Grammy, britanski pop trio Clean Bandit vraćaju se na scenu sa novim singlom, “Cry Baby” i zlatnim saradnicima, svetski poznatim producentom i DJem Davidom Guettom i uspešnom pevačicom Anne-Marie.

“Cry Baby” (B1/Ministry Of Sound/Sony Music/Menart) je inače druga saradnja po redu između Clean Bandit i Anne-Marrie, pri čemu je prva, “Rockabye” (ft.Sean Paul) bila veliki hit i jedna je od 4 singla uspešnog trija, koja ima preko milijardu strimova. Spot za “Rockabye” uskoro će preći 3 milijarde pregleda na YT, a i njega, kao i spot novog singla, “Cry Baby” režirali su upravo Clean Bandit.

Teško je rečima opisati koliko mi znači pesma “Cry Baby“, kaže Grace Chatto, članica Clean Bandit i dodaje:”Ispala je delikatna, razigrana i topla, iako nosi veliku bol. Trebalo nam je četiri godine da ovu pesmu uradimo kako smo želeli i zahvalna sam što je konačno tu!“.

“Cry Baby” nije prva pesma koju je trio objavio ove godine. Naime, gostujući su u singlovima dva Latino izvođača: kolumbijskih reggaeton džinova, Piso 21& Jhosy u pesmi “MAR AZUL”, kao i portorikanskog repera, Darella u pesmi “Lambo sport”.

Grace se našla nedavno na naslovnicama magazine Voir i Fault  u kojima je najavila novu eru Clean Bandit.

O bendu Clean Bandit

Engleska elektro pop grupa formirana u Kejmbridžu 2008 do sada je imala 4 #1 hita, kao i 10 pesama koje su se našle u prvih deset mesta britanske liste singlova.Snimaju i produciraju sami svoje spotove, od koji su 3, “Symphony”, “Rockabye” i Solo” premašili milijardu pregleda (YT). Grupu čine akademski školovana čelistkinja Grace Chatto i braća Jack i Luke Patterson. Glavni tekstopisac, Jack je do sada osvojio 2 nagrade Ivor Novello, za pesmu “Rather Be”, a napisao je i nekoliko #1 singlova za druge izvođače. Trio kombinuje zvuk žičanih instrumenata i elektronike a među gostujućim vokalima do sada su sarađivali sa Demi Lovato, Seanom Polom, Zarom Larsson, Luisom Fonsijem, Ellie Golulding, Mabel, itd.

Autor fotografija: Olivia Anderson

JADE, NEKADAŠNJA ČLANICA POPULARNOG ŽENSKOM BENDA LITTLE MIX, OBJAVILA PRVI SOLO SINGL, „ANGEL OF MY DREAMS“

Autor promotivnih fotografija: Conor Cunnigham

Nakon solo avanture Perrie Edwards, još jedna nekadašnja članica popularne ženske grupe

Little Mix, objavila je solo materijal. U pitanju je Jade, aka Jade Thirlwall, koja je svoj prvi singl, “Angel Of My Dreams” objavila 19.jula:

Ono na šta idem je direktan udarac u lice. Želim da,  kada čuju pesmu, ljudi budu iznenađeni ali i zainteresovani da pesmu čuju ponovo“.

Džejd je pesmu napisala zajedno sa Stefom Džounsom (Steph Jones, koautor letnjeg hita “Espresso ” koga izvodi Sabrina Carpenter) i Pablom Bouvmenom (Pablo Bowman, koautur singla “Miracle” Calvina Harrisa), do je producent Majk Sebat (Mike Sabbath, poznat po saradnji sa pevačicom RAYE).

Ogoljeni i snažni Džejdin vokal započinje ovu pesmu, koja se od starta frenetično oblikuje u benger veličanstvene završnice. Pesma čiju temu Džejd kao članica nekadašnje ultra popularne pop grupe vrlo dobro razume, istražuje toplo-hladni odnos sa pop industrijom, ali i slavom i fanovima.

Nisam želela neku bezbednu, neutralnu pesmu za svoj prvi singl. Moralo je da to bude nešto što je meni jako važno.Želim da je ljudi slušaju  i kažu “o čemu dođavola govori ova pesma? Sama postavljam ton onoga šta sam kao umetnica. Moja najgora noćna mora je da mi ljudi nakon slušanja kažu, “fino je“.

Od kada su 2022 Little Mix najavili dugu pauzu, Jade je dugo i pažljivo planirala svoj solo put na kome su joj se našli saradnici kao što su MNEK, Cirkut, Lostboy, RAYE,Lauren Aquilina i Dave Hamelin.

Punog srca mogu reći da sam ponosna i jedva čekam da fanovi čuju sve na čemu radim“, izjavila je Jade.

JACK WHITE OBJAVIO NOVI ALBUM “NO NAME”

Kao i uvek kada je enigmatični roker u pitanju, Jack White je sve uradio po sistemu “uradi sam”: snimio, producirao i smiksao album u svom Third Man studiju. Nakon snimanja koje počelo 2023. godine,lična fabrika ploča  Third Man Pressing je odštampala plavi vinil i on se bez ikakvog zvaničnog omota pojavio u prodavnici Third Man Records dan pre zvaničnog izlaska albuma.

Continue reading