Singlom “Peaceful Place” američki kantautor Leon Bridges najavljuje izlazak novog studijskog albuma!

Grammy nagradom ovenčani američki kompozitor,tekstopisac i pevač, Lion Bridžis, izjavio je da će njegov četvrti studijski album, “Leon” izaći 4.oktobra, za Columbia Records ((Sony/Menart). Vodeći singl sa budućeg albuma je “Peaceful Place” koja atmosferom u potpunosti  opisuje naslov i temu pesme, pronalaženje duševnog mira koji nema cenu.

Singl  “Peasceful Place” možete slušati putem linka ovde.

Pogledajte spot za pesmu “Peaceful Place”

Spot za pesmu “Peaceful Place” snimljen je u Lionovom omiljenom mestu, u predgrađu Meksiko Sitija i daje iskreni pogled na process snimanja albuma, prikazujući Liona  dok istražuje kulturu te lepe zemlje, nalazeću u njoj potrebnu inspiraciju i novo pronađeno stanje uma koje mu niko ne može oduzeti.

U pismu namenjenom fanovima koje se tiče novog albuma, Lion, između ostalog piše:

Neke od pesama sa novog albuma napisane su još u vreme snimanja prethodnog, “Gold Digger Sound”, ali mi se nisu uklopale u taj zvuk. Ipak te pesme su me pratile, nisam mogao da ih se oslobodim, postale su deo mene. I da budem iskren, mislim da  su one neke od najizvrsnijih pesama napisanih do sada. Ove pesme su verovatno zabeležene u mojoj glavi još tokom mog detinjstva i odrastanja u mom voljenom Fort Vortu i inspirisane su iskustvima koja su me učinila čovekom kakav sam danas.To je duhovna muzika u pravom smislu, jer je moja duša prožeta u njoj. Uzbuđen sam što ću sa vama podeliti priče o svom domu, o nostalgiji, odrastanju, o tome odakle potičem. Nadam se da će vas ova muzika vratiti vašim korenima i da će vas pratiti na vašem putovanju”.

Producenti albuma “Leon” su Ian Fitchuk (Kacey Musgraves, Maggie Rogers), koji je bio i snimatelj kao  i Daniel Tashian (Kacey Musgraves) a snimljen je u studiju  El Desierto u predgrađu Meksiko Sitija. Na albumu se nalazi 13 pažljivo odabranih, zanatski odrađenih pesama koje naglašavaju Lionovo prepoznatljivo pripovedanje i organsku žanrovsku alhemiju. Kako se pesme nižu, razotkriva se u njima do  sada  najpotresniji, najmoćniji i najličniji čovek koji nas vodi ulicama koje dobro poznaje,  govori o njemu najdražim  stvarima i seća se ljudi i mesta koji su ga oblikovali. Osećaj je nepogrešiv, to može biti samo album  Liona Bridžisa.

Redosled pesama  na albumu“Leon”:

1. When A Man Cries

2. That’s What I Love

3. Laredo

4. Panther City

5. Ain’t Got Nothing On You

6. Simplify

7. Teddy’s Tune

8. Never Satisfied

9. Peaceful Place

10. Can’t Have It All

11. Ivy

12. Ghetto Honeybee

13. God Loves Everyone

Leon Bridges (Autor fotografije:Jack Bool)

O Lionu Bridžisu:

Moćni izvođač, tradicionalni trubadur i uzbudljivi autor, Teksašanin Lion Bridžis, se tiho izdvaja kao istinski i originalni umetnik. Sa starom dušom, ali svežom perspektivom, stvara one vrste zapisa koje ostaju agnostici epohe ili žanra ali su uvek u potpunosti u skladu sa energijom i emocijama modernog vremena. Osvojio je nagradu Grammy, ima zvanične sertifikate dobijene za tuce platinastih i zlatnih tiraža, složio je milijarde strimova i ukotvio se kao predvodnik muzičkih tokova. On je taj koji je nastupao u Beloj kući na poziv nekadašnjeg američkog predsednika Baraka Obame, ali takođe i onaj koji je odbio crossover saradnju sa country zvezdom Lukom Combsom. Kao traženi saradnik, Lion je na impresivan način odmerio snage sa izvođačima kao što su: John Mayer, Kacey Musgraves, Lucky Daye, Noah Cyrus, Carin León, ali do sada najinteresantnija saradnja bila je ona sa trijom iz Teksasa, Khruangbin. Možemo ga čuti i u soundtracku filma Twister, u pesmi “Chrome Cowgirl”. Poput pravog muzičkog kameleona, Lion može da savije bilo koji žanr, da bi ga uklopio u njegov bezgranični zvučni univerzum. Na svom četvrtom albumu, vraćajući se pričama koje su ga stvorile, Lion predstavlja nadolazeću eru, podižući svoju umetnost i viziju na nove visine.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *