Manic Street Preachers su objavili novi singl “Decline & Fall”

manic_decline
Pesma će se naći na njihovom budućem, petnaestom po redu studijskom albumu, koji verovatno izlazi početkom naredne godine.

 

Singlom Decline & Fall probali smo da kreiramo progres koristeći prošlost koja pokreće budućnost. stihovi govori spoznaji  i razumevanju, proslavljanju malih čuda koja i dalje postoje dok prihvatamo neumitni dirigovani pad” izjavili su članovi benda.

manic_decline

“Decline & Fall” je radosna himna za eru samoprezira, a bend ju je snimio u njihovom Door to The River studiju u Njuportu, kao i u Rockfield studijima u Monmautu.

Producent singla su dugogodišnji saradnici grupe, Dave Eringa i Loz Williams, dok je miks radio Caesar Edmunds (Beach House, Suede, Wet leg).

O budućem novom albumu gitarista Nicky Wire kaže:

“Novi album nosi puno energije, jedna od pesama je kombinacija muzike bendova The Skids i The Cardigans, dva naša omiljena benda, dok druga pesma recimo liči na “Come Up And See Me” od Steve Harleya & Cockney Rebel, kada bi je izvodili Dinosaur Junior.

Prethodni MSP album, “The Ultra Vivid Lament” (2021) dospeo je na mesto br.1 UK liste albuma, što se bendu desilo prvi put u 23 godine. U međuvremenu izašla su dva reizdanja, “Know Your Enemy” i “Lifeblood”, a tek nas očekuje specijalno reizdanje povodom 30 godina od izlaska albuma “The Holy Bible” (1994).

MSP su nedavno kompletirali zajedničku  turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu sa bendom Suede.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *