Solo avantura basistkinje grupe Måneskin: Victoria udružila snage sa brazilskom pop kraljicom, Anittom

maneskin_victoria

Basistkinja grupe Måneskin, Victoria,  danas je objavila svoj solo projekat, singl ‘GET UP BITCH! Shake ya ass!’ sa brazilskom superstar pevačicom Anittom.

Singl je objavljen za etiketu noted. Records koja se bavi elektronskom muzikom pod okriljem kuće Sony Music.

manekin_victoria

Harizmatična basistkinja Måneskin, Victoria de Angelis, aka Victoria, je sa bendom doživela svetsku slavu koja traje neprekidno od maja 2021 godine. Puna kreativne energije,  napravila je prirodni prelaz iz domena živih rock koncerata na elektronsku scenu Milana, Berlina i Njujorka, gde  već neko vreme ima svoje DJ setove. Otkrivši inherentnu vezu između bass groova i bubnjeva u kombinaciji sa elektronikom, Victoria je spojila muziku koju voli sa estetikom ranih 2000-ih i stvorila fuziju koja se pretvara u hiper-energetsko klupsko druženje, a rezultat toga je upravo  njen prvi solo projekat, grozničava klupska himna koja potvrđuje njenu muzičku svestranost i kreativnost.

Moj novi muzički projekat potiče od moje ljubavi prema zvučnom pejsažu koji spaja elemente klupske svirke sa Baile funkom, elektronikom, latino club zvukom i tehnom.Kao DJ volim da se otrgnem od konvencija, da eksperimentišem sa svežim zvucima, pomeram granice i stvaram vibracije koje se provlače kroz moje setove, a osećaju se i u ovom prvom solo singlu. Stvaram zvuk koji je crossover i slojevit, ne uklapam se u već definisane kalupe, za mene je sve u istraživanju i spajanju različitih stilova, unoseći sirovu, znojavu i pulsirajuću energiju na plesni podijum“, izjavila je Victoria.

maneskin_victoria

Meteorsku pop zvezdu latinske muzičke scene- Anittu- često nazivaju “Kraljicom brazilskog popa”. Sa legijom obožavalaca, preko 8.3 milijarde YT pregleda i 65 miliona pratilaca na Instagramu, Anitta  je na pragu globalne dominacije. Do sada je dobila brojna muzička priznanja, uključujući 4 Latinoameričke muzičke nagrade, 8 nominacija za Latin Grammy nagrade, 8 MTV Europe muzičkih nagrada, a 2022 ušla je u istoriju kao prva latino umetnica koja je dostigla mesto #1 na globalnoj Spotify listi.Prva je  brazilska umetnica , u protekljih  57 godina,  nominovana za Grammy nagradu.

Sa direkcijom u Berlinu, noted. Records je globalno fokusirana muzička kuća posvećena negovanju underground elektronske muzike i kulture. U saradnji sa Sony Music Italy, Viktorijin dolazak na ovu etiketu, sa njenom strašću i izrazitim mladalačkim buntom, označava uzbudljivo novo poglavlje i za izdavača i za umetnicu, jer će rad underground scene sada biti sigurno više zapažen.

Pratite Victoriju:
Instagram | Spotify | Facebook
Pratite Anittu
Website | Instagram | Spotify | YouTube | Facebook | X 

 

Foto: Francis Delacroix & Ilaria Ieie

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *