KING PRINCESS objavila novi singl “ONLY TIME MAKES IT HUMAN”

King Princess je vrlo neobična pop umetnica. Rođena u Njujorku (1989.god) u imućnoj porodici, njeni pradeda i prababa po ocu su nastradali na Titaniku. Otac joj je tonski snimatelj pa je rasla u njegovom studiju, okružena muzičarima.Vrlo rano je počela da se interesuje za muziku, naučila je da svira gitaru, bas, klavir i bubnjeve, komponuje i peva. Zbog toga su joj već u njenoj 11 godini nudili muzički ugovor koji je ona tada odbila jer nije želela da je kontroliše muzička kuća dok ne definiše svoj muzički stil.

2018.godine objavila je prvi singl “1950” posvećen romanu Patriše Hajsmit, “The Price Of Salt”, odnosno LGBT i Queer populaciji kojoj i sama pripada. Ovaj singl je dosegao platinasti tiraž u Americi i Australiji. Potpisala je ugovor sa kućom Zelig Records, koju je osnovao čuveni Mark Ronson, a on je od tada supervizor svih njenih izdanja. 2019. KP je objavila debi album Cheap Queen koji je dobio odlične kritike, doneo joj je značajna gostovanja u najpoznatijim TV emisijama u Americi, naslovne strane prestižnih magazina, mnogo nastupa i koncerata na najpoznatijim muzičkim festivalima-Coachella, Glastonbury, Bonnaroo, Governors Ball, itd. 

King Princess, Mike Malchicoff  i Mark Ronson su koproducenti singla, “Only Time Makes It Human” a rediteljka spota, u kome se pojavljuje avatar King Princess kreiran od strane 3D umetnice Pastelae, je Quinn Wilson (Lizzo).

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.