Purple Disco Machine & Sophie and the Giants – “Hypnotized”

PURPLE DISCO MACHINE je naziv projekta iza koga stoji nemački disco house producent Tino Piontek. Princ, njegov funk heroj iz osamdesetih bio je inspiracija za ime projekta, kao i Gloria Estefan i njena Miami Sound Machine. Zaštitni znak DJ producenta iz Drezdena je obnovljeni nu-disco zvuk koji spaja synth pop, funk, italo disco i new wave.

Singl “Hypnotized” (Seat it Out/Sony Music Europe) objavljen je na proleće ove godine ali je upravo ova verzija u kojoj gostuje Sophie and The Giants dodala onaj potrebni začin da pesma postane hit, da dostigne #21 na svetskoj Shazam listi ali i da uđe u prvih 20 numera na radio stanica širom Evrope kao i kod nas u Srbiji gde je po podacima Shazama na #16 mestu po slušanju.

Purple Disco Machine je do sada objavio jedan album “Soulmatic” na kome je uradio remikse pesama izvođača poput Cee Lo Green, Faithless a nakon toga nastavio je sa zaista dugom  zvezdanom listom izvođača kojima je radio remikse, među kojima su : Fatboy Slim, Years and Years, Gorillaz, Jamiroquai, Hercules&LOve Affair, Sigma ft.Paloma Faith, New Order, Tom Odell, itd.

PDS planira da naredne godine objavi drugi studijski album a tome će prethoditi par novih singlova, od kojih nas prvi očekuje uskoro.gledajte

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.